Σύλληψη για ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΘΗΡΑ ΛΑΓΟΥ στη Θρυπτή, Π.Ε. Λασιθίου.

Επιμέλεια: Νίκος Ρακιτζής

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 8310
  • 0 Σχόλια
Σύλληψη για ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΘΗΡΑ ΛΑΓΟΥ στη Θρυπτή, Π.Ε. Λασιθίου.

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Λασιθίου σε συνεργασία με τον θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Νεάπολης, διενεργούσε ελέγχους την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, στην περιοχή της Θρυπτής Ιεράπετρας.

Στις 12:45 περίπου, σύμφωνα με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης – Δωδεκανήσου, σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο μ’ έναν επιβαίνοντα και και στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν δυο λαγοί νεκροί (σκοτωμένοι με κυνηγετικό όπλο), ένας λαγός ζωντανός και 18 συρματοπαγίδες (τέλια).

Τα παραπάνω κατασχέθηκαν και για τον οδηγό του οχήματος ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία.


Η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης & Δωδεκανήσου (ΑΚΟΚΔ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ελέγχεται από την Δ/νση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και αποτελεί μέλος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΣΕ). Διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο

Ο έλεγχος από τη την Δ/νση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών αφορά τόσο στις δραστηριότητές της όσο και στη διαχείριση των οικονομικών πόρων, που προέρχονται αποκλειστικά από τα χρήματα των περίπου 15.000 κυνηγών - μελών των 24 Κυνηγετικών Συλλόγων της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Βασικός της σκοπός είναι τόσο η προστασία και η ορθολογική διαχείριση του θηραματικού πλούτου της περιφέρειάς ευθύνης της, με βάση τις αρχές της αειφορίας, όσο και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος εν γένει. Για το λόγο αυτό, όπως ορίζει το καταστατικό της, είναι υποχρεωμένη να διαθέτει το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων της σε δραστηριότητες που βοηθούν την ανάπτυξη των ειδών της άγριας πανίδας και στη βελτίωση των βιοτόπων τους.

 

ΚατηγορίαΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Print
Back To Top