Κυνηγόσκυλα - Σήμανση με Μicrochip.

Γράφει ο κτηνίατρος Μιχάλης Ι. Μάντακας

Κυνηγόσκυλα - Σήμανση με Μicrochip.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι σημαντικό να συντηρούμε τη σωστή κατάσταση υγείας σε όλα τα ζώα που μας συντροφεύουν, αλλά ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα κυνηγόσκυλα, θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιό προσεκτικοί και σχολαστικοί.

Η σήμανση όλων των σκύλων που υπάρχουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, είναι εδώ και αρκετά χρόνια υποχρεωτική.

Πρόκειται για μία πολύ απλή και ανώδυνη διαδικασία που γίνεται από τον κτηνίατρο, και συνιστάται στη τοποθέτηση σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος του ζώου ενός μικροσκοπικού chip, που περιέχει ένα μοναδικό αριθμό και αντιστοιχίζεται στις ειδικές βάσεις δεδομένων με τα στοιχεία του ιδιοκτήτου. Παρά τις όποιες αντιδράσεις έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς, θα πρεπει να τονίσουμε ότι:

 1  Η τοποθέτηση του chip είναι υποχρεωτική και η μή ύπαρξή του σε κάποιο ζώο αποτελεί νομική παράβαση, που επισύρει την επιβολή ενός διόλου ευκαταφρόνητου προστίμου.

 2  Το chip είναι απολύτως ακίνδυνο τόσο για το ζώο όσο και για τους ανθρώπους. Δεν εκπέμπει κάποιο σήμα ούτε παρεμβάλλει στη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών, όπως έχει κατά καιρούς ακουστεί (βηματοδότες, κινητά τηλέφωνα κλπ).

 3  Διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα να ξαναβρείτε τον κατά λάθος χαμένο σας σύντροφο, ενώ ταυτόχρονα αποκαρδιώνει του επίδοξους κλέφτες.

 4  Αποτελεί μία πρώτη κίνηση αναγνώρισης του ζώου σας σαν οντότητα, καθώς ένας τσιπαρισμένος σκύλος δεν είναι πλέον «ανώνυμος», αλλά έχει «ταυτότητα».

 

ΚατηγορίαΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Print
Back To Top