Τεύχος135_D3 - Απρίλιος 2021

Κυνήγι ΤΕΛΟΣ και κανενός το αυτί δεν ύδρωσε ...

Αυτό που γίνεται είναι σκέτη καταστροφή. Από όποια πλευρά και να το κοιτάξεις υπάρχει πρόβλημα. Έχει καταρρεύσει ένας ολόκληρος κόσμος που ασχολείται με το κυνήγι, είτε σαν επαγγελματίας είτε σαν κυνηγός. Η λύση δεν φαίνεται κοντά όσο και να μας την υπόσχονται. Πάντα όταν σε αιχμαλωτίζουν σου "πουλάνε¨ ελπίδα και όταν σε λευτερώνουν σου "πουλάνε" φόβο.
Απαντάει  ο Χαρδαλιάς στις διαμαρτυρίες ότι θα ήταν προκλητικό να εξαιρεθούν οι κυνηγοί από την απαγόρευση, ενώ έχουν εξαιρεθεί οι ορειβάτες, οι κολυμβητές, οι πεζοπόροι, τοξοβόλοι και πολλές άλλες ομάδες.

Η χρονιά χάθηκε και αν δεν πάει καλά το εμβόλιο, που όλοι το θεωρούν - άσχετα με τα προβλήματα που μπορεί να φέρει το ίδιο - ότι είναι το τέλος των περιόδων καραντίνας, τότε τα πράγματα θα είναι απολύτως δραματικά για την κοινωνία, αλλά και για το κυνήγι που θα διαλυθεί σαν οργάνωση και σαν σύστημα. Υποδομές χρόνων, που έχουν τα προβλήματά τους μεν, αλλά υπάρχουν και φαίνονται χρήσιμες στα σοβαρά προβλήματα του κλάδου.

Σχετικά με την ύλη του περιοδικού θα περιοριστούμε σε θέματα της επικαιρότητας, αλλά και άρθρα από το παρελθόν. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς...

Τι να πω, ας ελπίσουμε!
Δημοσθένης Βαρβέρης 

Το περιοδικό ΑΡΤΕΜΙΣ δημοσιεύεται διαδικτυακά.


 

 

Έντονες ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ και ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ από την τηλεημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, για το εκκολαπτόμενο ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ περί ΖΩΩΝ συντροφιάς.

Επιμέλεια: Νίκος Ρακιτζής

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 612
  • 0 Σχόλια
Έντονες ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ και ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ από την τηλεημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, για το εκκολαπτόμενο ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ περί ΖΩΩΝ συντροφιάς.

Συμμετοχή ΚΣΕ στην τηλεημερίδα της Περιφέρειας Αττικής για το εκκολαπτόμενο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος συμμετείχε, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Αραμπατζή και τον Πρόεδρο της Δ’ ΚΟΣΕ και μέλος της ΚΣΕ  κ. Σταθόπουλο, στην τηλεημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής για το εκκολαπτόμενο νομοσχέδιο περί ζώων συντροφιάς.

Πέραν της ολιγόλεπτης τοποθέτησης του Προέδρου της ΚΣΕ, λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων, στην οποία τονίστηκε η ακλόνητη αντίθεση της ΚΣΕ σχετικά με την υποχρεωτική στείρωση των κυνηγόσκυλων, η ΚΣΕ παράλληλα κατέθεσε και μακροσκελή ανάπτυξη ρεαλιστικών ρυθμίσεων που θα πρέπει να περιλαμβάνει ο νόμος για τα ζώα συντροφιάς.

Πολλοί φορείς που συμμετείχαν στην τηλεημερίδα πέραν της ΚΣΕ, εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους με  την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, παράλληλα με την ένστασή τους σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των επιτροπών που θα επιβλέπουν την εφαρμογή του νέου νόμου. Η παρουσία και η μεγάλη αντίθεση διάφορων φορέων στα ανωτέρω θέματα, είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση από την τηλεημερίδα δύο Πανελληνίων Ομοσπονδιών φιλοζωικών σωματείων.

ΚατηγορίαΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Print
Back To Top