Επιστολή Διαμαρτυρίας για την Aναστολής των συμβάσεων εργασίας των Ομοσπονδιακών θηροφυλάκων από την ΚΣΕ.

Από τον 1ο Κ.Σ. ΠΑΤΡΑΣ

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 2790
  • 0 Σχόλια
Επιστολή Διαμαρτυρίας για την Aναστολής των συμβάσεων εργασίας των Ομοσπονδιακών θηροφυλάκων από την ΚΣΕ.

Πάτρα, 20/11/2020 (Αρ.Πρωτ.:415)

Με αφορμή την απόφαση της αναστολής των συμβάσεων εργασίας των Ομοσπονδιακών θηροφυλάκων από την ΚΣΕ και από εσάς, για την οποία οι θηροφύλακες θα απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους, σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση και δυσαρέσκειά των μελών μας και του Διοικητικού μας Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας την απόφασή σας ως (εγκληματική) απέναντι στο κυνήγι και στον νομοταγή κυνηγό, ο οποίος τώρα έχει την ανάγκη της φύλαξης, λόγω της απουσίας του από τον χώρο που προστατεύει. 

Έχουμε μοχθήσει, αφιερώνοντας χρόνο και έχουμε συνδράμει με τα χρήματα αποκλειστικά και μόνο των κυνηγών για να δημιουργήσουμε και να στηρίξουμε την ομοσπονδιακή θηροφυλακή.

Δυστυχώς πήρατε μια απόφαση και τα ισοπεδώσατε όλα, χωρίς να σκεφτείτε τις συνέπειες….

  • 1ον Την ζημιά που θα υποστούν τα θηράματα από τους επίδοξους λαθροθήρες αυτό το διάστημα, και όντως αυτές τις μέρες τα παράπονα είναι πάρα πολλά που έχουμε συλλέξει.
  •  2ον Τα μέλη μας στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τόσα χρόνια την ομοσπονδιακή θηροφυλακη και πληρώνουν από το υστέρημά τους για δύο λόγους, για να έχουμε θήραμα, και για να έχουμε την ομοσπονδιακή θηροφυλακη που είναι ο καθρέπτης των κυνηγετικών οργανώσεων και μοναδικό δημιούργημα των κυνηγών!

Το παράδοξο είναι ότι για αυτή την απόφαση δεν μας ενημερώσατε και ούτε καν μας ρωτήσατε στα πλαίσια των συνδικαλιστικών οργάνων, ώστε να πάρουμε μια απόφαση δημοκρατικά και δυναμικά όλοι οι σύλλογοι, μεταφέροντας την στην ΚΣΕ για αξιολόγηση. Επίσης το αδιανόητο είναι πως άτομα που στελεχώνουν το ΔΣ των κυνηγετικών Ομοσπονδιών έχοντας εμπειρία χρόνων - για όσους έχουν βέβαια - και της ΚΣΕ παράλληλα, που υπηρετώντας από την θέση τους το κυνήγι, να προβαίνουν σε μία λανθασμένη απόφαση και να θέτουν σε αναστολή την λειτουργία της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής σε περίοδο που η ανάγκη φύλαξης είναι πολύ μεγαλύτερη από πριν, και που το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χρειαζόμαστε μεγαλύτερη αστυνόμευση της υπαίθρου, γνωρίζοντας ότι με το μέτρο αυτό οι λαθροθήρες έχουν μεγαλύτερη ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν ανενόχλητοι.

3ον Με κίνησεις σαν και αυτές δίνετε αφορμή σε εκείνους που θέλουν τη διάλυση ή την υποβάθμιση της ομοσπονδιακής θηροφυλακης!

Ο 1ος κυνηγετικός Σύλλογος Πατρών είναι αντίθετος και καταδικάζει αυτήν την απόφαση της αναστολής λειτουργίας της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής, θεωρώντας ότι πρέπει να επανεξετάσετε και να προβείτε στην ανάκληση της απόφασης σας, τουλάχιστον στην περιοχή δικαιοδοσίας της Γ' ΚΟΠ, ώστε να επιστρέψουν οι θηροφύλακες στην ύπαιθρο και να συνεχίσουν το έργο τους, που τώρα είναι περισσότερο αναγκαίο, πριν γίνουν εγκλήματα σε βάρος των θηραμάτων και του φυσικού περιβάλλοντος!

Σας ενημερώνουμε ότι ο θηροφύλακας του συλλόγου μας, θα συνεχίσει να εργάζεται μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ. Γνωρίζετε πολύ καλά την μεγάλη περιοχή ευθυνής του κυνηγετικού συλλόγου και ότι δύσκολα φυλάσσεται από έναν θυροφυλακα…

Εμείς σαν σύλλογος δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από το να αξιοποιήσουμε την εμπιστοσύνη που μας έχουν δώσει τα μέλη μας.

Επίσης θα θέλαμε να μας ενημερώσετε μετά από 10 μέρες κυνηγητικής απραξίας, τις κινήσεις που έχετε κάνει σαν Ομοσπονδία και ποιές είναι οι αντίστοιχες κινήσεις της ΚΣΕ. Για την άδικη και ατεκμηρίωτη επιστημονικά, προφορική εντολή απαγόρευσης μετακίνησης προς το χώρο διεξαγωγής της δραστηριότητα μας, από τον αρμόδιο υφυπουργό πολίτικης προστασίας.

Για το Δ.Σ.

  • Ο πρόεδρος Φώτιος Καρβέλης
  • Ο Γ. Γραμματές Θεόδωρος Παπαγεωργόπουλος
  • 1ος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
  • ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  • Πατρέως 55, Πάτρα, Τηλ. 2610 274.275, e-mail: kynsylpat@gmail.com
ΚατηγορίαΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Print
Back To Top