Τεύχος135_D3 - Απρίλιος 2021

Κυνήγι ΤΕΛΟΣ και κανενός το αυτί δεν ύδρωσε ...

Αυτό που γίνεται είναι σκέτη καταστροφή. Από όποια πλευρά και να το κοιτάξεις υπάρχει πρόβλημα. Έχει καταρρεύσει ένας ολόκληρος κόσμος που ασχολείται με το κυνήγι, είτε σαν επαγγελματίας είτε σαν κυνηγός. Η λύση δεν φαίνεται κοντά όσο και να μας την υπόσχονται. Πάντα όταν σε αιχμαλωτίζουν σου "πουλάνε¨ ελπίδα και όταν σε λευτερώνουν σου "πουλάνε" φόβο.
Απαντάει  ο Χαρδαλιάς στις διαμαρτυρίες ότι θα ήταν προκλητικό να εξαιρεθούν οι κυνηγοί από την απαγόρευση, ενώ έχουν εξαιρεθεί οι ορειβάτες, οι κολυμβητές, οι πεζοπόροι, τοξοβόλοι και πολλές άλλες ομάδες.

Η χρονιά χάθηκε και αν δεν πάει καλά το εμβόλιο, που όλοι το θεωρούν - άσχετα με τα προβλήματα που μπορεί να φέρει το ίδιο - ότι είναι το τέλος των περιόδων καραντίνας, τότε τα πράγματα θα είναι απολύτως δραματικά για την κοινωνία, αλλά και για το κυνήγι που θα διαλυθεί σαν οργάνωση και σαν σύστημα. Υποδομές χρόνων, που έχουν τα προβλήματά τους μεν, αλλά υπάρχουν και φαίνονται χρήσιμες στα σοβαρά προβλήματα του κλάδου.

Σχετικά με την ύλη του περιοδικού θα περιοριστούμε σε θέματα της επικαιρότητας, αλλά και άρθρα από το παρελθόν. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς...

Τι να πω, ας ελπίσουμε!
Δημοσθένης Βαρβέρης 

Το περιοδικό ΑΡΤΕΜΙΣ δημοσιεύεται διαδικτυακά.


 

 

Λαθροθηρία και ατιμωρησία... Πρέπει να αλλάξει ο νόμος. Συνάντηση της ΚΣΕ με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γ. Κώτσηρα

Επιμέλεια: Νίκος Ρακιτζής

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 181
  • 0 Σχόλια
Λαθροθηρία και ατιμωρησία... Πρέπει να αλλάξει ο νόμος. Συνάντηση της ΚΣΕ με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γ. Κώτσηρα

Αντιπροσωπεία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος συναντήθηκε πρόσφατα με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Κώτσηρα. Η ΚΣΕ είχε την ευκαιρία να εκθέσει με κάθε λεπτομέρεια τα προβλήματα που δημιούργησε στην κυνηγετική οικογένεια η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Η ατιμωρησία των πταισμάτων εκμηδενίζει ουσιαστικά κάθε δυνατότητα των ελεγκτικών μηχανισμών της Δασικής Υπηρεσίας και της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, να παρεμβαίνουν και να καταστέλλουν περιπτώσεις λαθροθηρίας, αλλά και άλλες παραβατικές συμπεριφορές στην ύπαιθρο.

Ο κ. Κώτσηρας διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι πρόθεση της παρούσας  Κυβέρνησης είναι να παρέμβει εκ νέου για να αντιμετωπιστούν στρεβλώσεις και δυσλειτουργίες στην απονομή δικαιοσύνης. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η διάταξη για την τιμώρηση των καταργηθέντων πταισμάτων ως διοικητικών κυρώσεων που περιλαμβάνεται,  μεταξύ άλλων, σε νόμο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι αντιπρόσωποι της ΚΣΕ στο σημείο αυτό κατέθεσαν στον Υφυπουργό πλήρως επεξεργασμένη νομική πρόταση, με την οποία λύνονται τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο μεσοδιάστημα από την κατάργηση του αξιόποινου των πταισμάτων ως σήμερα και ταυτόχρονα καθορίζεται η τυπική διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου από το ανακριτικό όργανο τη στιγμή της παράβασης, όπως και το ταμείο υπέρ του οποίου θα αποδίδεται το πρόστιμο.

Πέρα από το παραπάνω κρίσιμο  θέμα της ατιμωρησίας των πταισμάτων, η ΚΣΕ ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό και για άλλα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κυνηγετική δραστηριότητα, όπως η διεξαγωγή του κυνηγίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το εκκολαπτόμενο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς κ.ά. τα οποία παρόλο που θεματικά δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Κώτσηρας τα άκουσε με προσοχή και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των κυνηγών ότι θα σταθεί δίπλα τους στην προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

ΚατηγορίαΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Print
Back To Top