Τεύχος135_D3 - Απρίλιος 2021

Κυνήγι ΤΕΛΟΣ και κανενός το αυτί δεν ύδρωσε ...

Αυτό που γίνεται είναι σκέτη καταστροφή. Από όποια πλευρά και να το κοιτάξεις υπάρχει πρόβλημα. Έχει καταρρεύσει ένας ολόκληρος κόσμος που ασχολείται με το κυνήγι, είτε σαν επαγγελματίας είτε σαν κυνηγός. Η λύση δεν φαίνεται κοντά όσο και να μας την υπόσχονται. Πάντα όταν σε αιχμαλωτίζουν σου "πουλάνε¨ ελπίδα και όταν σε λευτερώνουν σου "πουλάνε" φόβο.
Απαντάει  ο Χαρδαλιάς στις διαμαρτυρίες ότι θα ήταν προκλητικό να εξαιρεθούν οι κυνηγοί από την απαγόρευση, ενώ έχουν εξαιρεθεί οι ορειβάτες, οι κολυμβητές, οι πεζοπόροι, τοξοβόλοι και πολλές άλλες ομάδες.

Η χρονιά χάθηκε και αν δεν πάει καλά το εμβόλιο, που όλοι το θεωρούν - άσχετα με τα προβλήματα που μπορεί να φέρει το ίδιο - ότι είναι το τέλος των περιόδων καραντίνας, τότε τα πράγματα θα είναι απολύτως δραματικά για την κοινωνία, αλλά και για το κυνήγι που θα διαλυθεί σαν οργάνωση και σαν σύστημα. Υποδομές χρόνων, που έχουν τα προβλήματά τους μεν, αλλά υπάρχουν και φαίνονται χρήσιμες στα σοβαρά προβλήματα του κλάδου.

Σχετικά με την ύλη του περιοδικού θα περιοριστούμε σε θέματα της επικαιρότητας, αλλά και άρθρα από το παρελθόν. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς...

Τι να πω, ας ελπίσουμε!
Δημοσθένης Βαρβέρης 

Το περιοδικό ΑΡΤΕΜΙΣ δημοσιεύεται διαδικτυακά.


Ο Κ.Σ. Αμπελοκήπων λέει ΟΧΙ στην υποχρεωτική ΣΤΕΙΡΩΣΗ και στην ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ των σκύλων μας σε ειδικά κουτιά εκτός αυτοκινήτου. 19/4/2021.

Χρήστος Κυρκενίδης (Δασολόγος MSc), Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.

Ο Κ.Σ. Αμπελοκήπων λέει ΟΧΙ στην υποχρεωτική ΣΤΕΙΡΩΣΗ και στην ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ των σκύλων μας σε ειδικά κουτιά εκτός αυτοκινήτου. 19/4/2021.

Τα μέλη του Κ/Σ Αμπελοκήπων φώναξαν την αντίθεσή τους για το νόμο που θα βρεθεί σε λίγες μέρες σε διαβούλευση. Επειδή, διαβάζουμε και μαθαίνουμε πολλά επ' αυτού, γνωστοποιούμε δημόσια ότι μπροστά σε τέτοιες προκλήσεις, οι υποκινητές θα μας βρουν απέναντί τους. Οι αντιδράσεις μας αν χρειαστεί θα εντατικοποιηθούν, μέχρι να βρούμε το δίκιο μας.

Κ. Πρωθυπουργέ, έχετε δίκιο, "Οι φίλοι δεν αγοράζονται", επιτρέψτε μας όμως να συμπληρώσουμε, Ούτε και στειρώνονται".

Ο Θεός "τα πάντα εν σοφία εποίησεν", με μια απλή βόλτα στην ελληνική φύση, ειδικά τώρα την Άνοιξη, θα διαπιστώσετε εύκολα, το θαυμαστό τρόπο με τον οποίο οι μέλισσες, οι πεταλούδες και τ' άλλα ζούδια πραγματοποιούν την επικονίαση, τον πολλαπλασιασμό των ειδών, φυτών και ζώων, χωρίς καν να το ξέρουν, έτσι απλά, επειδή τα όρισε η φύση.

Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο "φιλοζωικός νους" που θα στερήσει από τα δικά μας "ζούδια", αυτό που αενάως προστάζει η φύση τους, τον πολλαπλασιασμό.

Πώς γίνεται ένας άνθρωπος, λογικός και φιλόζωος, να ζητάει τον αφανισμό φυλών σκύλων, που ζουν στη χώρα μας αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, τουλάχιστον εδώ και 7.000 χρόνια. Σκεφτείτε την απορία του Ξενοφώντα, την στεναχώρια του Αριστοτέλη, αλλά και τη μήνη του Αλέξανδρου.

Όχι λοιπόν στον παραλογισμό της υποχρεωτικής στείρωσης των σκύλων μας.

Όσο για το δεύτερο θέμα, που μας αφορά, αυτό της μεταφοράς των σκύλων σε ειδικά κουτιά, εκτός αυτοκινήτου. Παραθέτουμε τρεις πολύ σημαντικούς λόγους που πρέπει να επιτρέψουν την μεταφορά των σκύλων μ αυτό τον τρόπο.

Σκύλος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου; Μήπως πάμε γυρεύοντας για ατύχημα; Μήπως περισσεύουν πολλοί σ' αυτή τη χώρα και θέλουμε να λιγοστέψουμε;

Σκύλος στο αυτοκίνητο και θερμοπληξία. Πολύ πιο επικίνδυνο από το ειδικό κουτί στο εξωτερικό του αυτοκινήτου. Μάλιστα σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό NoHeatstroke.org τα τελευταία δέκα χρόνια 800 παιδιά πέθαναν από θερμοπληξία και δυστυχώς το 54% μέσα στο αυτοκίνητο. Όταν λοιπόν συμβαίνει στους γονείς να ξεχνάνε το πολυτιμότερο πράγμα που έχουν, τα παιδιά τους, φανταστείτε τι έχει να γίνει με τα σκυλιά.

Κλείνοντας το θέμα της μεταφοράς των σκύλων, απευθύνουμε ένα ερώτημα. Σήμερα στα χρόνια της πανδημίας, των κλειστών καταστημάτων και των σκληρών lock down, μήπως δε μας φτάνουν όλες αυτές οι ασθένειες και θέλουμε κι άλλες (ζωονόσους);

Είναι δίκαια και σωστά αυτά που ζητάμε γι' αυτό αφήστε τους ειδικούς (κτηνιάτρους, κυνολόγους, μηχανολόγους κλπ) να αποφασίσουν, αυτοί ξέρουν, άλλωστε, είμαστε ακόμα "η χώρα του Σωκράτη".

ΚατηγορίαΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Print
Back To Top