Τεύχος135_D3 - Απρίλιος 2021

Κυνήγι ΤΕΛΟΣ και κανενός το αυτί δεν ύδρωσε ...

Αυτό που γίνεται είναι σκέτη καταστροφή. Από όποια πλευρά και να το κοιτάξεις υπάρχει πρόβλημα. Έχει καταρρεύσει ένας ολόκληρος κόσμος που ασχολείται με το κυνήγι, είτε σαν επαγγελματίας είτε σαν κυνηγός. Η λύση δεν φαίνεται κοντά όσο και να μας την υπόσχονται. Πάντα όταν σε αιχμαλωτίζουν σου "πουλάνε¨ ελπίδα και όταν σε λευτερώνουν σου "πουλάνε" φόβο.
Απαντάει  ο Χαρδαλιάς στις διαμαρτυρίες ότι θα ήταν προκλητικό να εξαιρεθούν οι κυνηγοί από την απαγόρευση, ενώ έχουν εξαιρεθεί οι ορειβάτες, οι κολυμβητές, οι πεζοπόροι, τοξοβόλοι και πολλές άλλες ομάδες.

Η χρονιά χάθηκε και αν δεν πάει καλά το εμβόλιο, που όλοι το θεωρούν - άσχετα με τα προβλήματα που μπορεί να φέρει το ίδιο - ότι είναι το τέλος των περιόδων καραντίνας, τότε τα πράγματα θα είναι απολύτως δραματικά για την κοινωνία, αλλά και για το κυνήγι που θα διαλυθεί σαν οργάνωση και σαν σύστημα. Υποδομές χρόνων, που έχουν τα προβλήματά τους μεν, αλλά υπάρχουν και φαίνονται χρήσιμες στα σοβαρά προβλήματα του κλάδου.

Σχετικά με την ύλη του περιοδικού θα περιοριστούμε σε θέματα της επικαιρότητας, αλλά και άρθρα από το παρελθόν. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς...

Τι να πω, ας ελπίσουμε!
Δημοσθένης Βαρβέρης 

Το περιοδικό ΑΡΤΕΜΙΣ δημοσιεύεται διαδικτυακά.


Συνάντηση Κ.Σ.Ε. με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Συζητήθηκε ακόμα και το περιεχόμενο της προσεχούς ρυθμιστικής Απόφασης θήρας.

Συνάντηση Κ.Σ.Ε.  με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες (Απρίλιος 2021) η ηγεσία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στο πλαίσιο των συνεχών επαφών που πραγματοποιεί τον τελευταίο μήνα με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, ώστε να ενημερώσει για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία των κυνηγών.

Φυσικά, η συνάντηση με τον κ. Σκρέκα κατείχε έναν αναμφισβήτητα διακριτό χαρακτήρα από πλευρά σπουδαιότητας, καθώς η θέση που ο ίδιος κατέχει σήμερα στο – αρμόδιο για το κυνήγι - Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, επέτρεψε τη διεύρυνση της «ατζέντας» σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυνηγετική δραστηριότητα.

Αποτελούμενη από τους κκ. Γιώργο Αραμπατζή Πρόεδρο της Κ.Σ.Ε., Ηλία Γιανναρά Αντιπρόεδρο Κ.Σ.Ε. και Νίκο Σταθόπουλο Πρόεδρο Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε., η αντιπροσωπεία της Κ.Σ.Ε. είχε την ευκαιρία και την άνεση χρόνου να θέσει στον Υπουργό μια σειρά από θέματα, από τις συνέπειες του lockdown και το νέο σχέδιο νόμου που αφορά και τους κυνηγετικούς σκύλους, μέχρι και το περιεχόμενο της ρυθμιστικής Απόφασης θήρας που θα κληθεί να υπογράψει ο Υπουργός τον προσεχή Ιούλιο.

Στην ανοιχτή, ουσιαστική και χωρίς προκαταλήψεις συζήτηση που ακολούθησε με την αντιπροσωπεία της Κ.Σ.Ε., ο κ. Σκρέκας όχι μόνο εμφανίστηκε ενήμερος για τα προβλήματα και τις «λεπτομέρειες» τους, αλλά και έτοιμος να προτείνει ή να αποδεχτεί λύσεις που θα άρουν τα έως τώρα αδιέξοδα.

Σαφής, επίσης, έγινε κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό, η πολύτιμη «προεργασία» που έχει έως τώρα κάνει στον τομέα των αρμοδιοτήτων του για το κυνήγι, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Π. Αμυράς.

Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε την Κ.Σ.Ε. ότι από πλευράς του θα κάνει ό,τι πρέπει και ό,τι του αναλογεί, ώστε οι Κυνηγετικές Οργανώσεις και η θηροφυλακή να συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες δράσεις τους στη διαχείριση και προστασία της άγριας ζωής.

Αποχωρώντας από το γραφείο του, η ηγεσία της Κ.Σ.Ε. έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό ότι το αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι τον Ιούλιο, μία σειρά ζητημάτων άμεσης προτεραιότητας για το κυνήγι, θα έχουν βρει τη λύση τους…

ΚατηγορίαΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Print
Back To Top