Τεύχος135_D3 - Απρίλιος 2021

Κυνήγι ΤΕΛΟΣ και κανενός το αυτί δεν ύδρωσε ...

Αυτό που γίνεται είναι σκέτη καταστροφή. Από όποια πλευρά και να το κοιτάξεις υπάρχει πρόβλημα. Έχει καταρρεύσει ένας ολόκληρος κόσμος που ασχολείται με το κυνήγι, είτε σαν επαγγελματίας είτε σαν κυνηγός. Η λύση δεν φαίνεται κοντά όσο και να μας την υπόσχονται. Πάντα όταν σε αιχμαλωτίζουν σου "πουλάνε¨ ελπίδα και όταν σε λευτερώνουν σου "πουλάνε" φόβο.
Απαντάει  ο Χαρδαλιάς στις διαμαρτυρίες ότι θα ήταν προκλητικό να εξαιρεθούν οι κυνηγοί από την απαγόρευση, ενώ έχουν εξαιρεθεί οι ορειβάτες, οι κολυμβητές, οι πεζοπόροι, τοξοβόλοι και πολλές άλλες ομάδες.

Η χρονιά χάθηκε και αν δεν πάει καλά το εμβόλιο, που όλοι το θεωρούν - άσχετα με τα προβλήματα που μπορεί να φέρει το ίδιο - ότι είναι το τέλος των περιόδων καραντίνας, τότε τα πράγματα θα είναι απολύτως δραματικά για την κοινωνία, αλλά και για το κυνήγι που θα διαλυθεί σαν οργάνωση και σαν σύστημα. Υποδομές χρόνων, που έχουν τα προβλήματά τους μεν, αλλά υπάρχουν και φαίνονται χρήσιμες στα σοβαρά προβλήματα του κλάδου.

Σχετικά με την ύλη του περιοδικού θα περιοριστούμε σε θέματα της επικαιρότητας, αλλά και άρθρα από το παρελθόν. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς...

Τι να πω, ας ελπίσουμε!
Δημοσθένης Βαρβέρης 

Το περιοδικό ΑΡΤΕΜΙΣ δημοσιεύεται διαδικτυακά.


 

 

H ενδεχόμενη υποχρεωτική στείρωση των κυνηγόσκυλων θα βάλει τέλος στην κυνηγετική κυνοφιλία.

Συνάντηση ΚΣΕ με τον Γεν. Γραμματέα Εσωτερικών  και Οργάνωσης του Υπ. Εσωτερικών, κ. Σταυριανουδάκη.

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 697
  • 0 Σχόλια
H ενδεχόμενη υποχρεωτική στείρωση των κυνηγόσκυλων θα βάλει τέλος στην κυνηγετική κυνοφιλία.

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Σταυριανουδάκη είχε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Αραμπατζής, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιανναράς και ο κ. Σταθόπουλος μέλος της ΚΣΕ και Πρόεδρος της Δ΄Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος.

Κατά τη συζήτηση με τον κ. Σταυριανουδάκη οι εκπρόσωποι της ΚΣΕ εξέθεσαν τον έντονο προβληματισμό τους σχετικά με μια σειρά από διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νέο σχέδιο Νόμου για τα ζώα συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών που διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Το εν λόγω σχέδιο νόμου ποτέ δεν κοινοποιήθηκε στην ΚΣΕ και ποτέ δεν ζητήθηκε η άποψή της επ’ αυτού. Από την ανάγνωσή του προκύπτει αβίαστα ότι μία σειρά διατάξεων του, κατά την περίπτωση που παραμείνουν, θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στους κυνηγούς και φυσικά στα κυνηγόσκυλα, στοχοποιώντας τους παράλληλα ως κοινωνική ομάδα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η ΚΣΕ τόνισε ότι η ενδεχόμενη υποχρεωτική στείρωση των κυνηγόσκυλων θα βάλει τέλος στην κυνηγετική κυνοφιλία. Τα κυνηγετικά σκυλιά είναι ζώα εργασίας και από τη στείρωση επηρεάζεται καθοριστικά η εργασιακή τους συμπεριφορά, άρα θα πρέπει να εξαιρεθούν οι κυνηγετικοί σκύλοι ως ζώα εργασίας από την πρόβλεψη υποχρεωτικής στείρωσης και τον περιορισμό των γεννών.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε αναλυτικά και για την ενότητα που αφορά τους περιορισμούς στη μεταφορά των κυνηγετικών σκύλων και άκουσε με προσοχή ότι τα κλουβιά μεταφοράς που τοποθετούνται εκτός οχήματος ΔΕΝ είναι αντίθετα με τη διεθνή πρακτική και τη σχετική κοινοτική Οδηγία για μη εμπορικές μετακινήσεις ζώων συντροφιάς.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της ΚΣΕ έδωσαν διευκρινήσεις τόσο για τις ορθές και ρεαλιστικές προβλέψεις που θα πρέπει να περιλαμβάνει το νομοσχέδιο στο κεφάλαιο που διαπραγματεύεται τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, όσο και για τις προβλέψεις που αφορούν τις «γέννες» και την «ερασιτεχνική εκτροφή».

Ο κ. Σταυριανουδάκης με την μακροχρόνια επαφή που έχει με τους κυνηγούς και τις Κυνηγετικές Οργανώσεις δήλωσε ότι γνωρίζει σε βάθος τα θέματα που απασχολούν τους κυνηγούς και θα μεταφέρει άμεσα τα αιτήματα της ΚΣΕ στον Υπουργό.

ΚατηγορίαΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Print
Back To Top