Τεύχος135_D3 - Απρίλιος 2021

Κυνήγι ΤΕΛΟΣ και κανενός το αυτί δεν ύδρωσε ...

Αυτό που γίνεται είναι σκέτη καταστροφή. Από όποια πλευρά και να το κοιτάξεις υπάρχει πρόβλημα. Έχει καταρρεύσει ένας ολόκληρος κόσμος που ασχολείται με το κυνήγι, είτε σαν επαγγελματίας είτε σαν κυνηγός. Η λύση δεν φαίνεται κοντά όσο και να μας την υπόσχονται. Πάντα όταν σε αιχμαλωτίζουν σου "πουλάνε¨ ελπίδα και όταν σε λευτερώνουν σου "πουλάνε" φόβο.
Απαντάει  ο Χαρδαλιάς στις διαμαρτυρίες ότι θα ήταν προκλητικό να εξαιρεθούν οι κυνηγοί από την απαγόρευση, ενώ έχουν εξαιρεθεί οι ορειβάτες, οι κολυμβητές, οι πεζοπόροι, τοξοβόλοι και πολλές άλλες ομάδες.

Η χρονιά χάθηκε και αν δεν πάει καλά το εμβόλιο, που όλοι το θεωρούν - άσχετα με τα προβλήματα που μπορεί να φέρει το ίδιο - ότι είναι το τέλος των περιόδων καραντίνας, τότε τα πράγματα θα είναι απολύτως δραματικά για την κοινωνία, αλλά και για το κυνήγι που θα διαλυθεί σαν οργάνωση και σαν σύστημα. Υποδομές χρόνων, που έχουν τα προβλήματά τους μεν, αλλά υπάρχουν και φαίνονται χρήσιμες στα σοβαρά προβλήματα του κλάδου.

Σχετικά με την ύλη του περιοδικού θα περιοριστούμε σε θέματα της επικαιρότητας, αλλά και άρθρα από το παρελθόν. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς...

Τι να πω, ας ελπίσουμε!
Δημοσθένης Βαρβέρης 

Το περιοδικό ΑΡΤΕΜΙΣ δημοσιεύεται διαδικτυακά.


 

 

Nομοσχέδιο περί ζώων συντροφιάς - συνάντηση ΚΣΕ με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα.

Επιμέλεια: Δημοσθένης Βαρβέρης

Nομοσχέδιο περί ζώων συντροφιάς - συνάντηση ΚΣΕ με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα.

Συνάντηση ΚΣΕ με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα για το νομοσχέδιο περί ζώων συντροφιάς

Το κυοφορούμενο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσα, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα για την οριστική διαμόρφωση του και την κατάθεση του στη Βουλή.

Εκ μέρους της Κ.Σ.Ε. οι κκ. Γιώργος Αραμπατζής, Ηλίας Γιανναράς και Νίκος Σταθόπουλος, εξέφρασαν στον Υπουργό τις ισχυρές ενστάσεις του κόσμου των κυνηγών για βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στον υποχρεωτικό χαρακτήρα της στείρωσης για τους δεσποζόμενους σκύλους (καθαρόαιμους και ημίαιμους), τους δρακόντειους περιορισμούς στην ερασιτεχνική εκτροφή, και την επιχειρούμενη απαγόρευση μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων με τα ειδικά box στο πίσω μέρος του οχήματος.

Στη συζήτηση που διήρκεσε για ικανή ώρα και επεκτάθηκε στα πιο ευαίσθητα σημεία του σχεδίου νόμου, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε την Κ.Σ.Ε. ότι θα μελετήσει διεξοδικά όλες τις ενστάσεις της, ενώ ζήτησε αυτές να υποβληθούν με εκτενές γραπτό υπόμνημα, πράγμα που η Συνομοσπονδία θα κάνει για κάθε άρθρο εντός του προσεχούς 48ώρου.

Μετά τη συνάντηση, η Κ.Σ.Ε. θέλει να ελπίζει ότι το Υπουργείο θα αντιμετωπίσει πιο ενημερωμένα και ρεαλιστικά την πραγματικότητα και τις ανάγκες χιλιάδων πολιτών και των ζώων τους, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε όταν άρχισε να συντάσσεται το νομοσχέδιο, ερήμην των Κυνηγετικών Οργανώσεων και άλλων αντιπροσωπευτικών φορέων της ευρύτερης κοινωνίας.

ΚατηγορίαΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Print
Back To Top