Εξαιρετική επιτυχία κλιμακίου Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ στη Χαλκιδική!

Του Νίκου Ρακιτζή

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 6831
  • 0 Σχόλια
Εξαιρετική επιτυχία κλιμακίου Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ στη Χαλκιδική!

Δύο λαθροθήρες συνέλαβαν στη Χαλκιδική οι Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ, οι οποίοι είχαν στήσει αυτοσχέδιο μηχανισμό με δύο όπλα για τη θανάτωση αγριόχοιρων. Ο μηχανισμός θα εκπυρσοκροτούσε αδιακρίτως, εναντίον αυτού που θα τον ενεργοποιούσε.

Οι Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ, με βάση πληροφορίες που είχαν, βρήκαν τον μηχανισμό την Τρίτη 3/1/2023 το μεσημέρι προς το απόγευμα σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Αμέσως ο Συντονιστής θηροφύλακας της περιοχής Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής οργάνωσε κλιμάκιο έξι θηροφυλάκων, οι οποίοι από τα ξημερώματα της Τετάρτης 4/1 παρακολουθούσαν την περιοχή. Όλα αυτά έγιναν με εξαιρετική προφύλαξη για να μην τους παρατηρήσει κανείς. Κάλυψαν την περιοχή και περίμεναν τους λαθροθήρες να εμφανιστούν.

Λίγο μετά τις 16.00, δύο άτομα πλησίασαν το μηχανισμό με σκοπό να τον οπλίσουν. Είχαν μάλιστα, από προηγούμενη ημέρα, ρίξει καλαμπόκι στο σημείο ώστε τα αγριογούρουνα, σκύβοντας να το φάνε, να ενεργοποιήσουν το μηχανισμό με εκπυρσοκρότηση δύο καραμπινών ταυτόχρονα, που θα τα θανάτωνε. Αμέσως εμφανίστηκαν μπροστά τους οι θηροφύλακες. Οι λαθροθήρες παραδέχτηκαν τις παραβάσεις και παρέδωσαν στους θηροφύλακες όλα τα παράνομα μέσα, ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί στη Δασική Υπηρεσία η μήνυση.

Η σύλληψη αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μηχανισμός αυτός δεν ήταν εύκολα ορατός σε μη έμπειρο μάτι και ότι υπήρχε κίνδυνος οποιοσδήποτε άνθρωπος, περνούσε από το σημείο να ενεργοποιήσει με το πόδι του το μηχανισμό.

Η δράση της Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ με κοινά κλιμάκια περιπολιών και παρακολουθήσεων θα συνεχιστεί και θα ενταθεί ώστε να μειωθούν κατά το δυνατό περισσότερο τέτοια απαράδεκτα περιστατικά και να προστατευθεί τόσο η άγρια ζωή, όσο, φυσικά, και η ανθρώπινη.

Το Σχόλιό μας: Αυτό το πολύ σοβαρό περιστατικό, είχε αίσιο τέλος μιας και θα μπορούσε να χαθεί ακόμα και ανθρώπινη ζωή. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ανήκουν στους κυνηγούς, απλά αγόρασαν ένα όπλο και – πιθανόν – να έβγαλαν και μια άδεια. Είναι ξένο σώμα.
Οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας, αλλά και να ευχαριστήσουμε όλη την ομάδα των θηροφυλάκων που έφεραν σε πέρας ένα τόσο επικίνδυνο συμβάν.

ΚατηγορίαΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ
Print
Back To Top