ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του Κυνηγετικού Συλλόγου ΒΟΝΙΤΣΑΣ.

Επιμέλεια Natex Media

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 3774
  • 0 Σχόλια
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του Κυνηγετικού Συλλόγου ΒΟΝΙΤΣΑΣ.

Σωματείο συνεργαζόμενο με το υπουργείο Γεωργίας...

Αυτή την επιστολή στείλαμε από την Δευτέρα σε όλους τους βουλευτές του νομού μας και τον περιφερειάρχη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας μεταφέρουμε την απογοήτευση και αγανάκτηση των 350 μελών μας σχετικά με την Κ.Υ.Α. για απαγόρευση μετακίνησης για την άσκηση του κυνηγίου. Θέλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής και παρακαλούμε να τα μεταφέρετε στους αρμοδίους Υπουργούς:

1) Το άρθρο 251 παρ.1 του Νόμου 86/69 Δασικός Κώδικας αναφέρει σαφώς ότι « … η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως ΑΘΛΗΜΑ καθ’ όλην την Επικράτειαν…» και όπως καλά γνωρίζεται ο Νόμος είναι ισχυρότερος της κάθε Κ.Υ.Α.

2) Εάν σε οποιοδήποτε μέλος μας επιβληθεί πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, εύκολα θα καταρριφθεί στα αρμόδια δικαστήρια γιατί η Κ.Υ.Α. είναι αντίθετη με τον Νόμο. Πρέπει να φτάσουμε εκεί;;; Γιατί;;; Για μια δραστηριότητα που ασκείται στην ύπαιθρο, συνήθως ατομικά και είναι η τελευταία που θα μπορούσε να διασπείρει τον κορονοϊό;;; Πιστεύουμε ότι για τις δραστηριότητες της υπαίθρου: όπως κυνήγι, ψάρεμα, μάζεμα ελιάς, πορτοκαλιών κ.α. πρέπει να υπάρχει διαλλακτικότητα όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, γιατί η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την νόσο με ασφάλεια. Παρακαλούμε να ασκείστε όλη την επιρροή σας να αρθεί το lockdown στο κυνήγι.

Το Δ/κο Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόνιτσας

ΚατηγορίαΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Print
Back To Top