Ο πρόεδρος της Δ΄ΚΟΣΕ Νίκος Σταθόπουλος στο MEGA…

Ανάλυση και σχόλιο της συζήτησης

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 1952
  • 0 Σχόλια
Ο πρόεδρος της Δ΄ΚΟΣΕ Νίκος Σταθόπουλος στο MEGA…

Πριν διαβάσουμε και σχολιάσουμε την συνομιλία ας κάνουμε μερικές σκέψεις.
Πρώτον από το πρωινό της ώρας καταλαβαίνουμε ότι είχε κανονιστεί η συνομιλία τουλάχιστον από την προηγούμενη. Υπήρχε χρόνος δηλαδή να βρεθεί ο καλύτερος εκπρόσωπος, που θα υπερασπιζόταν το κυνήγι με τρόπο δυναμικό, σοβαρό, αλλά και με σχέδιο που θα είχε καθοριστεί (τι πρέπει να πω, που πρέπει να επιμείνω, τι πρέπει να αποφύγω κλπ). Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι ο Νίκος Σταθόπουλος επελέγη ως ο καλύτερος για την εκπροσώπηση... Πάμε λοιπόν να δούμε τι είπαν στα 7,5 λεπτά που κράτησε (με μαύρα γράμματα οι επισημάνσεις μας)

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Σας καλέσαμε γιατί παρά τις απαγορεύσεις οι άνθρωποι… (θέλει να πεί κάτι χειρότερο για τους κυνηγούς, αλλά κρατήθηκε) δεν έχουνε συμμορφωθεί και μάλιστα σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, κάποιοι κυνηγοί πήραν τα θηράματα και στήσανε ολόκληρο γλέντι.

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώτα απ’ όλα θέλω να επισημάνω και να το πω και δημόσια, αφού μου δίνετε αυτό το βήμα ότι απαγορεύεται η μετακίνηση με προορισμό το κυνήγι, είναι σαφέστατο και έχουμε ενημερώσει και τα μέλη μας (ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας έχει ενημερωθεί; γιατί στο διάγγελμά του στις 6 Νοεμβρίου έλεγε ότι “θα μεταβεί για “άθληση” σε βουνό της Μάνδρας Αττικής, όπως οι ίδιες οι κείμενες διατάξεις του επιτρέπουν”. Τι έγινε αυτόΚαπνόςΥπάρχει αλήθεια συνεννόηση και κοινή γραμμή;). Σίγουρα θα υπάρξουν και κάποιοι που δεν θα συμμορφωθούν. Είμαι γνώστης ότι έχουν υπάρξει γύρω στα 20 πρόστιμα για παράβαση σχετικά με το θέμα της μετακίνησης την περίοδο του lockdown. Από το καλοκαίρι που έχει ξεκινήσει το κυνήγι και μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί δεκαεξίμιση χιλιάδες πρόστιμα γενικώς, γιατί κάποιοι δεν φορούσαν μάσκα ή δεν ακολουθούσαν τους κανόνες της υγιεινής κλπ, σχετικά με τον covid-19 θέλω να πω ότι το ποσοστό των παραβατών κυνηγών είναι πάρα πολύ μικρό.

Εγώ κάνω έκκληση στους συναδέλφους κυνηγούς, παρότι θεωρούμε άδικη την απαγόρευση, παρόλα αυτά πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι είτε συμφωνούμε είτε όχι. (Μόνο αυτό για το πραγματικό πρόβλημα, ούτε καν αναφορά. Καμμία σοβαρή διαμαρτυρία, παρά μόνο πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι).

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Το κυνήγι μέχρι πότε επιτρέπεται;

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυνηγητική περίοδος λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Να σας θυμίσουμε ότι και τις προηγούμενες μέρες στις Μηλιές έχασε τη ζωή του ένας κυνηγός στην Μαγνησία.

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν είχανε άδεια κυνηγιού και ουσιαστικά δεν ήταν κυνηγοί. Εδώ θέλω να σας πω ότι ενώ οι άδειες κυνηγιού κάθε χρόνο είναι γύρω στις 170.000, οι κάτοχοι κυνηγετικού όπλου είναι γύρω στις 800.000. Το έχουνε εντοπίσει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Το παράδοξο είναι ότι κάποιος παίρνει ένα όπλο για το κυνήγι και δεν τον ρωτάει η αστυνομία για ποιο λόγο το θέλει αν είναι κυνηγός ή όχι δηλαδή. (Μόνος του πήγε την κουβέντα αλλού...)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΝΔΡΟΣ: Εγώ θα επιμείνω σε αυτό που λέει ο κύριος Σταθόπουλος. Πόσοι είναι οι κυνηγοί και πόσοι έχουνε κυνηγητικό όπλο στο σπίτι τους;

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ δε λέω πόσα κυνηγητικά όπλα έχουν πουληθεί, λέω πόσα σπίτια έχουν μέσα όπλα εννοώ δηλαδή 700.000 με 800.000 σπίτια έχουν μέσα όπλα.

Mετά η συζήτηση πήγε στο έκλημα στην Λακωνία, που έγινε με κυνηγετικό όπλο και γειά σας...

Σε καλούν για να σε «μαλώσουν» ουσιαστικά για τους άτακτους κυνηγούς και εσύ πρσπαθείς να γίνεις αρεστός και την κουβέντα ΤΗΝ ΠΑΣ στα όπλα και την κατοχή... Αυτό είναι το φλέγον θέμα για σας; Με την απογόρευση που ουσιαστικά διαλύει ένα κλάδο, είτε από την πλευρά του επαγγελματία, είτε από την πλευρά του ίδιου του κυνηγού, κουβέντα... Στην κυριολεξία κουβέντα. Αν τα πράγματα είναι έτσι, τότε ο Γιώργος Αραμπατζής γιατί καλούσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου και έλεγε όλα αυτά τα «επαναστατικά» πριν λίγες μέρες;
Υπάρχει σχέδιο; Έχετε τις στοιχειώδεις ικανότητες διοίκησης και εκπροσώπησης ενός τόσο μεγάλου κλάδου; Τα πράγματα είναι δύσκολα, όπως και να τα δεις. Ο χώρος θέλει ηγέτες, όχι απλά προέδρους...

ΚατηγορίαΤΕΛΕΟΡΑΣΗ
Print
Back To Top