Υπερπληθυσμός & Επιθέσεις Λύκων

Του Νίκου Ρακιτζή

Υπερπληθυσμός & Επιθέσεις Λύκων

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο στην περιοχή μεταξύ Καστανιάς και Νεοχωρίου - το δεύτερο μέσα στον τελευταίο μήνα - ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή των κυνηγών και όσων δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η πληθώρα των περιστατικών που μας γνωστοποιούνται είναι απόδειξη του υπερπληθυσμού των λύκων στην περιοχή μας στις οροσειρές της Οίτης, της Όθρεως και του Καλλιδρόμου.

Οι επιθέσεις δεν περιορίζονται σε αιγοπρόβατα και βοοειδή, αλλά πολύ συχνά πλέον κυνηγοί γίνονται μάρτυρες αιφνιδίων επιθέσεων στα σκυλιά τους, τα οποία οι λύκοι θανατώνουν και κατασπαράσσουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας αυτή την περίοδο θα έχει επαφές με εκπροσώπους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και θα επανέλθει με σχετική ενημέρωση.


O Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας είναι από τους πιο δραστήριους συλλόγους στην Ελλάδα, με ενεργή συμμετοχή σε όλες τις δράσεις που απασχολούν τους κυνηγούς. Εμείς (Artemis.natexmedia.gr) θέλουμε να τους συγχαρούμε για την προσπάθειά τους και θα είμαστε πάντα εδώ να παρουσιάζουμε αυτό το έργο.

ΚατηγορίαΕΠΙΘΕΣΗ ΛΥΚΩΝ
Print
Back To Top