ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ & ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΘΗΡΑΣ

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑΣ

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 7081
  • 0 Σχόλια
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ & ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΘΗΡΑΣ

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑΣ

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας προασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών του διαμαρτυρήθηκε εντόνως σε ΟΛΟΥΣ τους Βουλευτές του Ν. Φθιώτιδας καθώς και στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμαρχο Λαμιέων, σχετικά με την απαγόρευση άσκησης θήρας που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον, έχει γίνει ερώτημα για το ζήτημα επιστροφής μέρος των χρημάτων από τα τέλη που κατέβαλαν τα μέλη για την έκδοση άδειας θήρας. Παράλληλα, όπως ενημερωθήκαμε, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και της Συνομοσπονδίας βρίσκονται σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλα τα μέλη του να μείνουν ενωμένα σε αυτόν τον αγώνα που καλούνται να δώσουν οι επίσημοι Σύλλογοι και οι Κυνηγετικές Οργανώσεις φιλτράροντας τις διάφορες ανυπόστατες πληροφορίες που κυκλοφορούν και ανακυκλώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δημιουργία εντυπώσεων.

Οποιοδήποτε μέλος επιθυμεί να καταθέσει πρόταση για κάποια επιπλέον ενέργεια που μπορεί να πραγματοποιηθεί, μπορεί να επικοινωνεί με τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και με τους υπαλλήλους του Συλλόγου στα τηλέφωνα που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.kslamias.gr.

 

Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας.

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ & ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΘΗΡΑΣ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά, σχετικά με την απαγόρευση της θήρας σε όλη την ελληνική επικράτεια κατά τη διάρκεια του απαγορευτικού μετακινήσεων, με πλήρη επίγνωση της δυσχερούς καταστάσεως που βιώνει η χώρα μας, διαμαρτυρόμαστε έντονα και εκφράζουμε τη συνειδητή αντίθεσή μας προς την εν λόγω απόφαση.

Οι εκπρόσωποι των κυνηγετικών συλλόγων σε όλοι τη χώρα δέχονται ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων και δυσαρέσκειας από τα μέλη κυνηγούς οι οποίοι έχουν καταβάλει τα τέλη για την έκδοση της αδείας τους και παράλληλα αδυνατούν να κατανοήσουν τους λόγους που καθιστούν το κυνήγι πιο επικίνδυνο για τη διασπορά του ιού από οποιαδήποτε άλλη επιτρεπόμενη αθλητική δραστηριότητα. Γιατί, παρά τις αντίθετες διατυπώσεις που ακούστηκαν από τα χείλη αρμόδιων πολιτικών προσώπων, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (Ν.Δ. 86/1969) η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ’όλην την Επικράτεια. Συνεπώς, ποιοι παράμετροι λήφθηκαν υπ’όψιν για την απαγόρευση της θήρας, η οποία μπορεί να γίνεται με την τήρηση όλων των ισχυόντων μέτρων και επιπλέον ασκείται σε ανοιχτό χώρο με μηδενικό συγχρωτισμό σε αντίθεση με τα πάρκα και τους χώρους άθλησης που παρατηρούνται εικόνες συνωστισμού;

Επιπλέον, οι κυνηγοί της περιφέρειας αισθάνονται ότι «τιμωρούνται» αδίκως με μια οριζόντια απαγόρευση για να αποφευχθούν διαμαρτυρίες από τους κυνηγούς ιδιαίτερα της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας οι οποίοι κατά πλειοψηφία ασκούν τη δραστηριότητα της θήρας εκτός των ορίων των Νομών τους. Ποια λογική λοιπόν υπαγορεύει την απαγόρευση του κυνηγιού εντός του εκάστοτε Νομού;  Ας ληφθεί υπόψη για τον Νομό Φθιώτιδας ότι βρίσκεται στους νομούς με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Αναρωτιόμαστε αν οι υπεύθυνοι που πήραν αυτή την απόφαση γνωρίζουν τη συμβολή του κυνηγιού στην ελληνική οικονομία και τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια πολιτική τα επόμενα χρόνια καθώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, η παρούσα απαγόρευση δεν θα είναι και η τελευταία. Το κυνήγι εξασφαλίζει 1.500.000.000€ ετησίως στην πραγματική οικονομία (έρευνα MRB) και οι κυνηγετικές οργανώσεις δημιουργούν και συντηρούν πάνω από 15.000 θέσεις εργασίας. Το φιλοθηραματικό και περιβαλλοντικό έργο που επιτελούν είναι αναντικατάστατο και έρχεται να καλύψει μακροχρόνιες ελλείψεις του δημοσίου τομέα. Υπενθυμίζουμε ότι διανύουμε περίοδο ραγδαίας εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων με το κυνήγι να αποτελεί τον μοναδικό τρόπο άμεσης καταπολέμησής της καθώς μειώνει τον υπερπληθυσμό των αγριόχοιρων και αποτρέπει την εξάπλωση της νόσου σε οικόσιτους χοίρους, κάτι το οποίο θα είχε τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο στις μονάδες χοιροτροφίας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το ερώτημα που μας απευθύνουν καθημερινά και ασταμάτητα οι πάνω από 2.000 κυνηγοί του συλλόγου μας. Θα συμπεριληφθεί στις αποζημιώσεις και η επιστροφή χρημάτων που πληρώθηκαν για την έκδοση των αδειών θήρας;

Σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε για τις ενέργειές σας και τις προθέσεις των αρμοδίων προκειμένου να ενημερώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας τα μέλη μας.

ΚατηγορίαΔΙΑΜΑΡΥΡΙΑ
Print
Back To Top