Ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Τρίπολης κατά της Αναστολής λειτουργίας της Θηροφυλακής.

Ανακοίνωση του 1ου Κυνηγετικού Σύλλογου Τρίπολης

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 8004
  • 0 Σχόλια
Ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Τρίπολης κατά της Αναστολής λειτουργίας της Θηροφυλακής.

Με θλίψη ενημερωθήκαμε πως η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος ανέστειλε την λειτουργία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής από Δευτέρα 16/11 του έως 30/11.

Άρχικά θα θέλαμε να δηλώσουμε την δυσαρέσκειά μας προς τα αρμόδια όργανα για αυτήν την απόφαση, καθώς δεν είχαμε καμία ενημέρωση περί του θέματος μέχρι στιγμής. Λίγες μέρες μετά την λάθος απόφαση της πολιτικής προστασίας του κυρίου Χαρδαλιά να μην εξαιρέσει τις μετακινήσεις των κυνηγών την περίοδο του lockdown, μαθαίνουμε αυτή την αστεία απόφαση με δικαιολογία ότι αυτή η αναστολή λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής θα είναι σε πίεση προς την κυβέρνηση, για τα μέτρα που έχει επιβάλει. Ουδέποτε το κράτος έδειξε ενδιαφέρον για την προσφορά της Ομοσπονδιακής Θροφυλακής, γιατί να το κάνει τώρα;

Μια Θηροφυλακή που δημιουργήθηκε και καθιερώθηκε με αγώνες κατά το παρελθόν, σταματά μετά από συνεχή λειτουργία 20 χρονών και πάνω. Ένα σώμα που προσφέρει δημόσιο έργο. Ένα σώμα το οποίο δεν έχει πάρει το παραμικρό από τους δημόσιους φορείς, το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα χρήματα των Ελλήνων κυνηγών, των συνεργαζόμενων σωματείων.

Δεν έχει χρηματοδοτηθεί ποτέ ανταποδοτικά από το πράσινο ταμείο και από τα τέλη που πληρώνουν οι κυνηγοί. Ή μήπως επειδή δεν επιτρέπεται η κυνηγετική δραστηριότητα δε χρειάζονται οι Φύλακες Θήρας να εκτελούν την υπηρεσία τους; Μα κύριοι οι Θηροφύλακες δεν επιτηρούν τον κυνηγό. Οι θηροφύλακες προλαμβάνουν και αναστέλλουν την λαθροθηρία.

Και σε περίπτωση που το ταμειακό υπόλοιπο της Κ.Σ.Ε. δεν επαρκεί να κάνει πληρωμές διότι οι άδειες αιφνίδια σταμάτησαν, οφείλει το κράτος να επιδοτήσει μια φορά αυτό το σώμα. Και όλα αυτά διότι το έργο του είναι δημόσιο!

Ο 1ος κυνηγετικός σύλλογος Τρίπολης είναι τελείως αντίθετος και καταδικάζει αυτήν την αναστολή. Μην κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να σκορπίσετε, ότι με κόπους έχτισαν οι Έλληνες κυνηγοί τα προηγούμενα χρόνια!

με εκτίμηση εκ του Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Βασίλειος Καλοφωλιάς

Ο γενικός γραμματέας Δημήτριος Μαρκόπουλος

ΚατηγορίαΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Print
Back To Top